svinalängorna

Bilder från Google & Tumblr.
Sitter här fortfarande med gråten i halsen efter att ha sett filmen Svinalängorna. En svensk film men Noomi Rapace i huvudrollen, Noomi känner man igen från Millenium filmerna bland annat där hon spelar Lisbeth Salander. 
Filmen är riktigt hemskt. Enligt mig iallafall. Det handlar om Lena som har en familj med man och barn. Dom har det bra och hon lever ett bra liv, filmen börjar med att hon får ett samtal från ett sjukhus i Skåne där hennes mamma vill att Lena ska komma dit eftersom att hennes mamma kan dö i princip när som helst. 
Först vägrar Lena åka och hälsa på hennes mamma, men hennes man övertalar henne och dom åker ändå. 
Sen börjar historien om lenas barndom berättas. Om hur hennes liv såg ut med två alkoliserade föräldrar och en liten lillebror. Hur förjälvigt det var. Pappan som slog både henne och hennes mamma, hur dom flyttade till en större legenhet för att få det bättre, men tillslut gick det ännu mer utför. Föräldrarna skadar deras barn för livet. Och det tycks dom knappt ens fatta. Lillebrodern skadades allvarligt, och hon också.. Lena var den som fick ta hand om hemmet och försöka rädda sin lillebror för att praktiskt taget dö när han slutade äta och prata till slut. 
Historien är så fruktansvärt hemskt! Men den är väldigt bra gjord och väldigt värld att se tycker jag. En av dom bättre gjorda filmerna i Sverige. 

Den här filmen kommer stanna kvar i mina tankar länge!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
slide show
RSS 2.0